Un produs Blogger.

likeboxpopup

vineri, 28 noiembrie 2014

Lipsa cronică de somn poate duce la deces

    Cei care care au probleme de somn în mod constant, cel puțin trei nopți pe săptămână timp de trei luni au un risc mare de deces.
    Riscul crește cu peste 58 la sută. Asta rezultă dintr-un studiu american care a fost

realizat pe o perioadă de 20 de ani la care au participat mai mult de 1400 de persoane.
   Tulburările de somn se manifestă prin dificultatea de a adormi, somn agitat sau prin scularea devreme.
    Coordonatorul studiului, dr. Sairam Parthasaranthy a declarat că s-a descoperit că persoanele care suferă de tulburări de somn au un risc mai mare de deces, acestea dezvoltând boli cardio-pulmonare indiferent de sex, vârstă, gradul de utilizare al somniferelor sau orice alt factor. O posibilă cauză este dată de prcesele inflamatoare care apar în număr mare la persoanele care au probleme de somn.
    Studii recente au indicat deja că lipsa de somn este asociată cu un risc mare de deces. Cu toate acestea, nu se știe exact ce mecanisme se află în spatele acestui fapt.
    Lipsa de somn ne poate reduce performanța creierului și poate chiar duce la demență. Mai mult decât atât, studiile confirmă faptul că lipsa de somn se află într-o strână legătură cu supraponderabilitatea care poate duce la boli cardiace și circulatorii.
    Deficitul de somn stimulează hormonii care ne dau pofta de mâncare. Asta duce la creșterea cantității de grelină, un hormon care stimulează apetitul și în același timp duce la scăderea cantității de leptină, hormonul care se dă senzația de sațietate.
    Potrivit Societății Europene pentru Cercetarea Somnului (ESRS), persoanele care suferă de tulburări de somn sunt considerate mai puțin atractive și prezintă un aspect urât al pielii. Motivul principal este dat de faptul că în timpul fazei de somn profund se produc noi celule ale pielii. Acesta este cel mai probabil motivul pentru care după un concediu de două săptămâni ne simțim cu 10 ani mai tineri.
    Principala cauză a tulburării de somn este stresul frecvent. Acesta poate avea efecte pe termen scurt sau lung asupra organismului. De aceea, este nevoie să ne facem timp să ne relaxăm și să ne tragem sufletul din când în când. Cei care nu au pauze de la stres vor simți foarte rapid efectele stresului.
    Hormonii de stres acumulați în timpul zilei pot dispărea după muncă dacă faceți niște mișcare. Activitățile simple precum plimbarea, mersul cu bicicleta, jocuri de tenis sau golf pot regula cantitatea acumulată de hormoni de stres.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets