Un produs Blogger.

likeboxpopup

vineri, 19 octombrie 2012

Ce să mâncăm pentru a dormi cel mai bine


În unele nopţi, somnul vine mai uşor decât în altele. Ştiaţi că ceea ce mâncaţi seara influenţează calitatea somnului de noapte ?
NU TREBUIE SĂ CONSUMAŢI ÎNAINTE DE A MERGE LA CULCARE
Carne : Nu este nimic mai rău decât să mâncaţi carne înainte de a merge la culcare, deoarece digestia e încetinită cu 50% în timpul somnului. Consumul de proteine încetineşte de asemenea digestia. În concluzie, în loc de a se concentra pe somn, corpul se focalizează pe această operaţiune, de aici provine noaptea agitată.


Cafea : conţine cofeină care stimulează sistemul nervos. Altfel spus, pentru a dormi, este mai bine să optaţi pentru muşeţel. Unele persoane sunt mai mult sau mai puţin sensibile la cofeină. Dacă nu ştiţi cum reacţionaţi la acest stimulent, mai bine îl evitaţi.

Vin : Cu toate că facilitează adormirea, alcoolul provoacă fracţionarea somnului provocând somnolenţă în timpul zilei. Când somnul este fragmentat, există o tendinţă de a sta mai mult în pat, ceea ce perturbă alternanţa momentelor de veghe cu cele de somn. 

DE CONSUMAT ÎNAINTEA SOMNULUI
Banane : Bananele favorizează somnul, deoarece conţin în mod natural magneziu şi potasiu care contribuie la relaxarea muşchilor. Ele sunt excelente atât pentru o bună funcţionare cognitivă, cât şi în lupta împotriva bolilor cardiovasculare.
Cartofi dulci : sunt ideali pentru o noapte bună. Conţin nu numai glucide complexe care favorizează somnul, ci şi contribuie la relaxarea muşchilor.
Cireşe : Cireşele sunt unele dintre puţinele alimente naturale care conţin melatonină, produs chimic care ajută la controlarea orologiului intern al corpului. Sucul natural de cireşe ameliorează durata şi calitatea somnului la adulţii care suferă de insomnii cronice.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets