joi, 13 decembrie 2018
O superpremieră de neratat: Pe scena mare a TNB, Cu Pădurea spânzuraţilor, Radu Afrim scoate istoria din muzeu!
Un text puternic și modern, revelat altfel de un regizor care nu se teme de provocări :Pădurea spânzuraților, după romanul lui Liviu Rebreanu, în viziunea lui Radu Afrim, este gata de prima întâlnire cu publicul, sâmbătă 15 decembrie 2018, pe scena mare a Teatrului Naţional din Bucureşti.
Spectacolul lui Radu Afrim după Padurea spânzuraților a lui Liviu Rebreanu descoperă uriașa poezie a unui text puternic și modern și își propune să se adreseze în primul rând tinerilor de azi. Reinterpretând în stil propriu o operă majoră a literaturii române, regizorul o transpune în universul său imaginativ, atât de specific, îi descoperă sensuri noi, pornind de la premiza că romanul lui Rebreanu nu este un roman de război, ci unul psihologic.
marți, 4 decembrie 2018
Extrem de interesant: Visul lui Pavel. O intuiție despre viitorul Europei
Stagiunea 2018-2019
Conferinţele Teatrului Naţional
Duminică 16 decembrie 2018, de la ora 11.00,
la Sala Atelier,
SEVER VOINESCU
prezintă
conferinţa cu tema
Visul lui
Pavel. O intuiție despre viitorul Europei
„Contrar opiniei generalizate cum că e imposibil să depistăm un loc și
un timp precis al nașterii ei, eu cred că Europa, cea pe care o știm, s-a
născut într-o zi anume și într-un loc anume, când un om de mare credință a
urmat un vis și a întâlnit alți oameni dispuși să asculte lucruri noi. Aproape
2000 de ani mai târziu, altcineva a avut o intuiție excepțională cu privire la
modul în care curge istoria Europei.
sâmbătă, 1 decembrie 2018
100 de reprezentaţii cu piesa lui Ion Minulescu, “Allegro, ma non troppo”
Spectacolul „Allegro, ma non troppo” de Ion Minulescu, în regia lui Răzvan Popa, care se joacă în ziua de 5 decembrie 2018, de la ora 20.00, la Sala Pictura a Teatrului Naţional din Bucureşti, este o reprezentaţie obişnuită, cu casa închisă. Ceea ce este mai special la această dată e faptul că piesa se joacă pentru a o suta oară pe această scenă!
Distribuția va fi cea de la premiera care a avut loc pe data de 12, în cea de-a 12-a lună a lui 2014. De atunci, în primitoarea sală numită Pictura, cunoscuţi actori vă prilejuiesc întâlnirea cu savoarea personajelor şi a situaţiilor minulesciene: Gavril Pătru, Marius Rizea, Eugen Cristea, Costina Cheyrouze (Ciuciulică),Aylin Cadîr, Victoria Dicu sunt actorii aleşi de colegul Răzvan Popa, care s-a remarcat și ca regizor (2011 - Premiul UNITER pentru regia Celui mai bun spectacol de teatru radiofonic,„Shylock” de Gareth Armstrong).
Abonați-vă la:
Postări (Atom)