Un produs Blogger.

likeboxpopup

vineri, 28 august 2015

Atât de sănătoasă este berea

Berea este una dintre cele mai iubite băuturi din istoria omenirii.

 Deja acum 6000 de ani, sumerienii făceau suc de orz, în Evul mediu și călugării se dedicau în
multe mănăstiri fabricării berii. Acum, tribunalul de district din Ravensburg a interzis ca berea să fie promovată ca având efecte benefice.
Cei de la cotidianul BILD spun că e o sentință nebună și ne prezintă de ce berea este benefică și chiar sănătoasă dacă este consumată cu măsură.
Alcoolul din bere ne face sângele mai lichid. De aceea, berea precum și vinul roșu au un efect protector pentru inimă și circulație. Un studiu indică chiar că un cosum moderat de bere poate reduce riscul apariției bolilor cardiace și circulatorii cu 25 la sută.
Un consum moderat înseamnă pentru bărbați maxim 24 de grame de alcool pe zi, adică 0,5 litri de bere. Pentru femei se recomandă 12 grame pe zi, adică 0,15 litri. Alți experți consideră că ar fi indicat un consum de 30 de grame pe zi pentru bărbați și 20 de grame pentru femei.
Substanțele vegetale secundare din hamei, malț și orz din bere, așa numiții polifenoli dezvoltă o paletă întreagă de efecte pozitive. Aceșia sunt antioxidanți (protejează celulele), antiinflamatori și combat tromboza.
Hameiul din bere are efect calmant și ajută la un somn mai bun.
Siliciul mineral preîntâmpină osteoporoza, adică este bun pentru oase.
Drojdia de bere ajută la un ten frumos și păr și unghii sănătoase. Aceasta conține vitaminele B importante, aminoacizi și microelemente.
Oamenii care au un consum redus până la moderat de alcool au potrivit unui stiudiu actual (La universitatea din Mannheim) chiar și un risc mai redus de a face Alzheimer. Atenție: Un consum excesiv de alcool poate cauza, însă, crește riscul apariției demenței.
Berea ne face mai deștepți. Potrivit unui studiu american întreprins la universitatea din Illinois, berea mai are încă un efect pozitiv: Bărbații care beau bere au putut să rezolve rebusuri mai rapid decât cei abstinenți.

Nutriționistul Prof. Nicolai Worm spune: “Foarte important în ceea ce privește efectele benefice sănătății aduse de bere este să avem grijă să nu depășim dozele zilnice recomandate, deoarece astfel efectele vor fi exact opuse.”

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets