Un produs Blogger.

likeboxpopup

miercuri, 30 octombrie 2013

Aceste legume şi fructe te feresc de boli

       Acum că toamna încet-încet îşi face simţită prezenţa, simţim tot mai multă oboseală şi suntem tot mai predispuşi la răceli. 


      Aceste legume şi fructe vă conferă cantitatea necesară de vitamine pentru ca să vă simţiţi vioi şi să fiţi
feriţi de răceli şi gripe:

Morcovii

Morcovii conţin de toate de la vitamina C şi D şi până la fibre şi calciu. O substanţă conţinută este betacarotenul care se transformă în vitamina A atunci când aveţi deficienţă de vitamina A.

Usturoiul

Usturoiul conţine un nivel ridicat de vitamina C şi contribuie la întărirea sistemului imunitar şi astfel reduce simţitor şansele de a contracta o răceală.

Varza

 Atunci când întunericul toamnei îşi face simţită prezenţa avem deseori tendinţa de a consuma dulciuri pentru a rămâne treji. O idee mult mai bună ar fi să consumaţi legume bogate în vitamine şi minerale care să vă dea mai multă energie. Varza este o alternativă perfectă deoarece conţine printre altele vitamina C, calciu, betacaroten şi fier de care se ştie că avem nevoie pentru a rămâne vioi.

Zucchini

Zucchini este o specie de dovlecel care reprezintă o bună sursă de vitamina A şi C, doi antioxidanţi care ne păstrează sănătoşi. Pe lângă aceasta, acesta mai conţine o cantitate mare de vitamina K şi fibre care ajută la digestie.

Merele

Cea mai bună variantă în ceea ce priveşte gustarea dintre mese o reprezintă merele. Acestea conţin o cantitate considerabilă de vitamine şi minerale cum ar fi vitamina C, calciu şi fier, însă mai conţin şi fibre care ajută la digestie. Mâncaţi-le de preferat cu coajă pentru că acolo se află majoritatea vitaminelor.

Cartofii

Cartofii conţin numeroase substanţe nutritive şi vitamine. Pe lângă aceasta, reprezintă o sursă bună de vitamină B6 care stimulează hormonul fericirii, serotonina, care ne face mai relaxaţi şi veseli. Ar fi o bună soluţie de luat în calcul atunci când concediul s-a terminat şi stresul vieţii cotidiene ne apasă din nou.

Sfecla de zahăr

Sfecla de zahăr nu doar că arată frumos în farfurie, ci şi conţine mulţi antioxidanţi care ne ajută să ţinem răceala departe de noi.  Alte substanţe importante conţinute sunt magneziu, fier, şi calciu. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets