Pages

Un produs Blogger.

joi, 3 august 2017

Cele 12 fructe şi legume cele mai nocive pentru sănătate

ONG-ul americaine Environmental Working Group, a publicat recent lista anuală a  produselor celor mai infestate cu reziduri și pesticide.
Iat-o:

Căpuşnele: 20 de pesticide. Trebuie evitate mai ales căpşunele mari

Roşiile: agricultura intensivă adesea practicată în Spania oferă roșii întregul an. Ca să crească mai repede și în mare cantitate au nevoie de multe îngrășăminte și pesticide.

Țelina este udată cu pesticide care se curăță greu și când sunt spălate cu apă.

Spanac: nici acesta nu mai e crescut doar natural.

Cireșele: pot fi tratate cu un pesticide periculos, dimetoat

Nectarinele: sunt de asemenea stropite cu pesticide.

Strugurii: Viile sunt tratate împotriva insectelor și a altor paraziți. Pesticidele se concentrează în coajă.

Perele: conțin 5 pesticide.

Ardeii: legume cu mare concentrație de pesticide.

Merele: bogate în antioxidanți și vitamine, merele sunt totuși în lista fructelor contaminate.

Cartofii: sunt tratați cu numeroase pesticide

Piersicile: ca și nectarinele, conțin multe pesticide.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu