Pages

Un produs Blogger.

sâmbătă, 12 august 2017

Ardeiul iute, mit sau realitate?

Nu este un mit! Cu cât este mai iute, cu atât ardeiul iute este mai benefic pentru sănătate.
Confirmă acest lucru Normand Voyer, profesor de chimie la Universitatea Laval. Explicația e simplă: cu cât este mai iute, cu atât are mai multă capsaicină, substanță foarte binefăcătoare. Capsaicina are proprietăți antidurere, antiinflamatorii și stimulează sistemul imunitar. Când mâncăm ardei iute, ne protejăm de artrită și psoriasis. Dacă frecăm locul afectat cu ardei iute diluat, dimunăm neplăcerile cauzate de psoriasis. Pentru diminuarea durerilor articulare cauzate de artrită și artroză, ardeiul iute ne poate ajuta. Este bogat în vitamina C, vitamină esențială care asigură sănătatea pielii, a dinților, a oaselor și joacă un rol esential pentru sân și metabolism. Ardeiul iute mai conține vitamin A și flavonoizi, care au proprietăți antiîmbătrânire, antiinflamatorii și ajung să calmeze hipertensiunea. De asemenea, ardeiul iute poate să ne ajute la slăbire. Capsaicina acționează asupra acelorași receptori ca și cei ai sațietății. Ajută și la menținerea unei bunedispoziții, fiindcă stimulează producerea de endorfine, hormonii fericirii secretați de creier pentru combaterea durerii.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu