În cazul în care nu
găsiţi la supermarket crème fraîche şi muştar de hering, trebuie să ştiţi că
puteţi să vi le preparaţi singuri.
Pentru a prepara două
ceşti de crème fraîche, aveţi nevoie de următoarele ingrediente:
-
O cutie
de 50 de grame de smântână
-
Două
linguriţe de lapte bătut
Mai apoi trebuie respectat următorul mod de preparare:
-
Se
amestecă laptele bătut cu smântâna într-un recipient.
-
Acoperiţi
recipientul cu ceva şi lăsaţi-l la temperatura camerei timp de 12 ore până când
se îngroaşă la consistenţa dorită.
-
Depozitaţi
recipientul în frigider timp de două săptămâni
Muștarul de hering necesită următoarele ingrediente:
-
O cutie
de hering la conservă sau preparați în casă peștele astfel:
-
O
jumătate de kg. de file de hering afumat
-
O
jumătate de ceașcă de oțet de vin alb
-
Două
treimi de ceașcă de apă
-
Două
lingurițe de zahăr
-
Două
lingurițe de sare
Acesta este modul de preparare pentru bucățile de pește:
-
Spălați
heringul în apă rece.
-
Amestecați
oțetul cu sarea și zahărul. După ce zahărul și sarea sunt compet dizolvate în
lichid, turnați apa.
-
Puneți
heringul într-un castron și turnați amestecul deasupra. Lăsați-l apoi în
frigider timp de 24 de ore. Amestecați tot timpul lichidul ca să vă asigurați că
peștele este bine preparat. Totul este gata când toate bucățile de file capătă
o culoare albă.
-
Lăsați
bucățile de file să se usuce într-o sită în timp ce preparați sosul.
-
Curățați
peștele de piele și pe urmă tăiați peștele file în bucăți mici
Acesta este modul de preparare pentru sos:
-
3
lingurițe de muștar dulce
-
O
linguriță de zahăr brun
-
O linguriță
de oțet
-
50
de ml. de ulei
-
O jumătate
de ceașcă de mărar tocat mărunt
Se amestecă toate
ingredientele într-un castron. În final, bucățile de hering din conservă sau
preparate ca mai sus sunt puse în sos.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu