Vă propunem o rețetă delicioasă pentru masa de Paște.
Ingrediente
Pentru blat: 7 ouă, 7 linguri de zahăr, 7 linguri cu vârf
de făină, 2 plicuri zahăr vanilat
Pentru cremă: 6 gălbenusuri, 120 g unt,120 g zahar pudra,1 linguriță esență de vanilie, 2 linguri de nucă macinată
Pentru sirop: 200 ml apă, 5 linguri
de zahar,1 linguriță esență de vanilie
Pentru glazură: 2 linguri cacao, 2 linguri lapte, 4
linguri zahăr, 50 g unt
·
Pentru supraglazură: 50 g unt,
250 g zahăr, 1 plic zahăr vanilat, 200 ml smântână,
250 ml lapte
Preparare
Preparare blat:
Se separă
albușurile de gălbenușuri, albușurile se bat cu mixerul până devin tari, apoi
se pune treptat zahărul, respectiv cele 7 linguri. Când s-au întărit
albușurile, se oprește mixerul. Treptat se pun cele 7 gălbenușuri,
amestecându-se încet de sus în jos, pentru a nu se pierde aerul din compoziție.
Apoi, se pun cele 7 linguri cu vârf de făină, amestecându-se cu grijă de jos în
sus. Forma de tort trebuie căptușită cu hârtie de copt care se unge cu puțin ulei
și se toarnă compoziția. Se coace la foc potrivit cam 30 de minute.
Preparare sirop: Se fierb ingredientele și apoi siropul se răcește
Preparare sirop: Se fierb ingredientele și apoi siropul se răcește
Preparare cremă:
Cele 6
gălbenușuri se pun pe baie de aburi împreună cu zahărul pudră amestecând
continuu. Când încep să se îngroașe, oprim focul și lăsăm la racit. Untul moale
se mixează bine și se încorporează cu galbenușurile răcite. Adăugăm esența de
vanilie și cele două linguri de nucă măcinată.
Preparare glazură:
Se amestecă pudra de cacao cu zahărul,
laptele și cu făina și le pui la foc mic. Când glazura începe să fiarbă, o iei
de pe foc și o amesteci cu untul.
Preparare supraglazură:
Se topește untul într-o
tigaie neaderentă. Se asaugă zahărul, zahărul vanilat și un vârf de sare și se
lasă să se caramelizeze puțin. Se adaugă smântâna și laptele și se amestecă pentru
a dizolva caramelul. Lăsați să scadă la temperatură moderată pentru 45 de
minute, pâna cand se formează o cremă groasă, amestecând la fiecare 4-5 minute pentru
a evita formarea cocoloașelor sau lipirea de fundul oalei. Dulce de leche este
gata atunci cand se prelinge de pe lingură.
Asamblare: Se
taie blatul în 3 etaje, se pune crema între etaje, însiropând fiecare etaj,
acoperiți tortul cu glazura și apoi cu glazura. Ornați cu ciocolată albă și
maro rasă sau după dorință. Noi am ornat cu trandafirași roz și mov de la supermarket, după cum se observă în poza de mai sus.
Notă: Denumirea LUFEBA provine de la
primele litere de la fiecare cuvânt al numelui revistei noastre: Lumea femeilor și a bărbaților
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu