Vom începe un nou serial privitor la alimente despre care nu suntem
lămuriți dacă sunt sănătoase sau nu.
Începem cu untul de arahide și vom
continua și cu alte produse de interes peste o săptămână. Dacă sunteți
vegetarieni, untul de arahide poate fi cel mai bun mod de a vă asigura
necesarul de proteine. Este de asemenea un aliment care face bine inimii,
potrivit cercetătorilor citați de CNN. Atenție, însă, există unele sortimente
mai sănătoase decât altele. Două linguri de unt de
arahide conține până la 8 grame de proteine și 2-3 grame de fibre. De asemenea,
conține vitamine și minerale, inclusiv vitamina B, fier, potasiu și vitamina E.
Cel mai sănătos este untul care e făcut doar din arahide, când se adaugă sare,
zaharuri și uleiuri, se schimbă profiilul său nutrițional. De exemlu, untul de
arahide cu sare poate avea între 100 și 150 de miligrame de sodiu. Cel fără
sare nu conține sodiu. Cele îndulcite au mai multe calorii. Untul de arahide
de calitate, fără sare și cu cât mai puține zaharuri scade riscul de boli de inimă, de cancer și de
moarte prematură. Se recomandă pentru o bună sănătate și untul de arahide
amestecat cu unt de cacao.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu