Pages

Un produs Blogger.

joi, 14 ianuarie 2016

Ce să mâncăm iarna ca să nu ne îmbolnăvim


Când temperaturile scad, trebuie să mâncăm mai mult pentru a ajuta corpul să se aclimatizeze. Însă mai important ar fi să mâncăm anumite alimente care să lupte împotriva infecțiilor. Carența cea mai mică crește oboseala și vulnerabilitatea organismului. Mai puțină energie solară, mai puțină căldură, mai puține exerciții fizice pot duce la boli.
Legumele protejează
Sfecla, napii, dovleacul, ceapa, sau varza posedă calități extraordinare de întărire a imunității. Trebuie să profităm de vitaminele, oligoelementele și antioxidanții lor.
Supa
Bogată în fibre, cu calorii puține, supa ne încălzește. Ne hidratează și ne întăresc.
Fasolea uscată, mazărea ne aduc energie și conțin proteine vegetale, fier, fosfor și calciu.
Fructele de mare ne mineralizează și sunt bogate în magneziu, fosfor, sodiu, cupru, fier.

Băuturi calde pentru a ne încălzi și a ne hidrata. În schimb, băuturile reci trebuie evitate fiindcă obosesc sistemul digestiv.

Băutură antifrison: fierbeți două căni și jumătate de apă, adăugați ghimbir proaspăt ras și o lingură de levănțică. Lăsați la infuzat 10 minute, adăugați suc de lămâie, miere și piper.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu