Pages

Un produs Blogger.

sâmbătă, 13 iunie 2015

Mâncaţi 10 grame de alune pe zi ca să reduceţi riscurile de mortalitate


Pentru a evita cancerul şi bolile neurodegenerative, mâncaţi nucifere !
Potrivit unui studiu
ale cărui rezultate au fost publicate în International Journal of Epidemiology, bărbaţii şi femeile care consumă 10 grame – o jumătate de mână- de alune sau alte fructe cu coajă (nuci, caju, migdale) prezintă un risc mai scăzut de a muri de boli respiratorii, neurodegenerative, cancere, boli cardiovasculare, după cum arată cercetătorii de la Maastricht. Nu trebuie însă depăşită doza de 10-15 grame pe zi, fiindcă nu serveşte la nimic. Aceste fructe conţin vitamine, fibre, antioxidanţi, care joacă un rol benefic în prevenirea bolilor. Efectul benefic al alunelor nu a fost constatat la cei care consumă unt de arahide, fiindcă are adăugată sare şi uleiuri vegetale. Acest unt a fost însă asociat cu reducerea riscului de boli benigne la sân la femeile tinere şi a riscului de a face mai târziu cancer la sân.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu