Pages

Un produs Blogger.

vineri, 24 octombrie 2014

De asta trebuie să mâncaţi mai mult dovleac

Dovleacul este una dintre cele mai subestimate legume. 
Foto: M. Avram
Mai jos aveți sfaturi legate de modul cum trebuie să îl consumați și cât este de benefic
sănătății.
Păstrați dovleacul într-un loc uscat și unde să nu fie foarte cald pentru ca acesta să țină mai multe luni. Dacă l-ați tăiat deja, însă, atunci trebuie păstrat la rece. Cantitatea de carbohidrați este de 4,4 grame la o sută de grame. Semințele sunt bogate în proteine, vitamina B, acizi folici, fosfor, fier și magneziu. Pulpa este bogată în minerale (calciu, fier, magneziu) și vitamine (carotenoide, vitamina A, C și E). Cele mai obișnuite preparate din dovleac sunt supa și plăcinta de dovleac, însă puteți tăia dovleacul în cubulețe și să le băgați la cuptor sau să faceți o prăjitură. Alegerea vă aparține,scrie ziarul suedez "Aftonbladet"..


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu