Dovleacul este una
dintre cele mai subestimate legume.
Foto: M. Avram |
Mai jos aveți sfaturi legate de modul cum
trebuie să îl consumați și cât este de benefic
sănătății.
Păstrați dovleacul
într-un loc uscat și unde să nu fie foarte cald pentru ca acesta să țină mai
multe luni. Dacă l-ați tăiat deja, însă, atunci trebuie păstrat la rece.
Cantitatea de carbohidrați este de 4,4 grame la o sută de grame. Semințele sunt
bogate în proteine, vitamina B, acizi folici, fosfor, fier și magneziu. Pulpa
este bogată în minerale (calciu, fier, magneziu) și vitamine (carotenoide,
vitamina A, C și E). Cele mai obișnuite preparate din dovleac sunt supa și
plăcinta de dovleac, însă puteți tăia dovleacul în cubulețe și să le băgați la
cuptor sau să faceți o prăjitură. Alegerea vă aparține,scrie ziarul suedez "Aftonbladet"..
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu