Este
obligatoriu să citim cu atenţie etichetele de pe alimente.
Unii aditivi alimentari sunt deosebit de periculoşi pentru sănătate. Nutriţionista canadiană Danielle Felip a oferit o listă a celor mai distrugători dintre aceştia.
Unii aditivi alimentari sunt deosebit de periculoşi pentru sănătate. Nutriţionista canadiană Danielle Felip a oferit o listă a celor mai distrugători dintre aceştia.
- Litera "E" urmată de "1", indică un colorant
- Litera "E" urmată de "2", indică un agent de conservare
- Litera "E" urmată de "3", indică un antioxidant
- Litera "E" urmată de "4", indică un agent de îngroşare sau un stabilizator
- Litera "E" urmată de "5", indică un corector sau un antiaglomerant
- Litera "E" urmată de "6", indică un potenţator de gust
- Litera "E" urmată de "9", indică un îndulcitor sau alte substanţe
Cei mai periculoşi aditvi:
coloranţii artificiali, înălbitorul pentru făina albă, siropul de porumb bogat
în fructoză din jambon, mezeluri şi carne, îndulcitorii artificiali din unele
băuturi gazoase şi deserturi, hidroxitoluen (BHT), un antioxidant sintetic,
uleiuri parţial hidrogenate, glutamatul de sodiu, nitratul de sodiu, benzoat de
sodiu, sulfiţi folosiţi pentru prelungirea duratei de valabilitate (pot provoca
umflături de ochi, faţă, limbă).
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu