Cum se întâmplă cu orice produs foarte popular, există un
univers de mituri şi confuzii privitoare la bere.
Trebuie însă ştiut că
nu este
adevărat că, dacă o scoatem de la rece şi o lăsăm deschisă o vreme îşi pierde
din savoare. Dacă o punem din nou la
frigider, rămâne la fel de bună. Nu este adevărat ce se crede că berea mai
închisă la culoare este mai tare. Culoarea închisă nu are legătură cu
cantitatea de alcool pe care o deţine, ci cu cea de malţ. Toată lumea spune că berea îngraşă, în
realitate nu este aşa. Dar, ca orice băutură alcoolică, nu trebuie consumată în
exces. Nu este adevărat că berea
trebuie să fie amară. Există şi beri
mai amare, în funcţie de cantitatea de hamei, dar amăreala nu îi determină sau
nu calitatea. Berea la butoi este mai savuroasă decât cea la sticlă,
compoziţia şi spuma sunt în acest caz în stare ideală.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu