Pages

Un produs Blogger.

vineri, 31 august 2012

Secretele marilor bucătari pentru a găti sănătos


 Pentru a păstra vitaminele legumelor, spălaţi-le şi scurgeţi-le bine, curăţaţi-le exact înainte de a le consuma. Evitaţi prepararea în volum mare de apă, la temperaturi prea mari sau pe durate  prea mari. Îndepărtaţi grăsimea cărnii în timpul preparării. Lăsaţi la rece mâncare, grăsimea iese la suprafaţă şi se îndepărtează mai uşor. Mai puţină sare în farfurie înseamnă mai puţine boli. Mâncărurile marinate cu busuioc, rozmarin, curry, ulei de măsline, cimbru, foi de dafin şi suc de lămâie sunt delicioase şi fără sare. Pentru ca mâncărurile cu carne să fie mai sănătoase, tăiaţi carnea în felii mai subţiri înainte de a o prepara. Pentru ca alimentele să nu fie cancerigene, trebuie să fie preparate la temperaturi care să nu depăşească 180 °C. Şi, atenţie la zahăr, să nu fie consumat în mari cantităţi !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu