Un produs Blogger.

likeboxpopup

marți, 30 octombrie 2012

Ştiaţi că putem cultiva banane şi la noi? - Bananierul indian (Asimina triloba)



Fructele acestei specii de bananier se evidenţiază ca şi gust printr-un amestec tropical între banană, ananas, mango şi vanilie. Acestea au o valoare nutritivă ridicată şi conţin o mare cantitate de Vitamina A sau C. Bananierul indian, care mai este numit şi Pawpaw, prezintă muguri cu caracter decorativ şi frunze de dimensiuni mari care toamna prezintă un colorit galben. Acesta creşte într-o formă piramidală şi ajunge la înălţimi de 3-4 metri.



Locurile unde poate fi plantat


Bananierul indian prezintă o mare rezistenţă la temperaturile extreme putând să supravieţuiască la temperaturi cuprinse între -25° C şi peste +35°, aşadar poate fi cultivat şi la noi în ţară. Acesta se dezvoltă excelent în locurile unde cresc cireşi sau caişi şi preferă un loc însorit cu un sol umed, bogat în substanţe nutritive, dar şi care prezintă o mare permeabilitate la apă.

Perioada de recoltă

Perioada de recoltă începe în luna octombrie când fructele devin coapte şi dobândesc o culoare galbenă. Fructele cu o lungime de 7-9 cm au un diametru de 3-5 cm. Pulpa fructelor este galbenă, moale şi cremoasă. Fructele se taie în două bucăţi egale, se îndepărtează sâmburele şi pulpa se poate mânca cu linguriţa. Coaja subţire nu se mănâncă.
 

Îngrijire

Planta este rezistentă la boli şi dăunători, de aceea nu este necesară o îngrijire a acesteia. Se recomandă, însă, rărirea coroanei bananierului deoarece astfel se întineresc ramurile cu flori de rod.

Utilizare

Fructele sunt destinate în pricipiu consumului propriu, însă şi la producerea de prăjituri, gemuri sau băuturi alcoolice.
Puieţi de vâare se găsesc pe Internet.


2 comentarii:

  1. de pe ce sait as putea cumpara unul!!!Va rog!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Bananul s-a gasit multa vreme pe site-ul multeplante.ro Momentan am vazut ca nu mai au, dar puteti sa le trimiteti un mesaj pentru a-i intreba cand vor mai aduce din nou

    RăspundețiȘtergere

 

Urmariti-ne pe Email !

Urmariti-ne pe Email !

Intraţi în comunitatea LUFEBA

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intrati in comunitatea LUFEBA. Dati click pe butonul de like de mai jos

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets